Skip to content

Vaatteita, jotka kestävät aikaa

Vastuullisuus

Metsä on minulle rakas paikka jossa rauhoitun, kerään voimia ja ammennan inspiraatiota. Siksi ekologisuus, eettisyys ja vastuullisuus ovat minulle itsestäänselvyys.

Haluan tarjota kauniita, kestäviä ja mukavia vaatteita ilman että siitä on haittaa muille ihmisille, eläimille tai ympäristölle. Materiaalit ovat tarkoin valittuja ja kestäviä, ja vaatteiden mallit ajattomia.

Näin vaatteen käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

Materiaalit

Kaikki materiaalit valitaan huolella ja ovat 100% luonnon materiaaleja. Hamppu on todella ekologinen materiaali. Kasvatuksessa ei tarvita torjunta-aineita, lannoitteita eikä keinokastelua ja sen viljely parantaa maaperän laatua.

Käyttämäni hamppu kasvatetaan ja kudotaan kankaaksi Euroopassa perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja. Hamppu kasvatetaan luonnonmukaisesti, vaikka se ei ole luomu-sertifioitua. Hamppu on materiaalina pehmeää ja kestävää, sekä biohajoavaa.

Villakuidulla on hyvä kosteudenimu- ja lämmöneristyskyky. Kastuessaan villa turpoaa ja kihartuu entisestään. Tämän vuoksi se tuntuu kosteanakin lämpimältä, sillä sen kiharoiden kuitujen väliin sitoutuu ilmaa. Merinovilla on pitkäkuituista ja hienoa villaa. Se on pehmeää ja tuntuu ihoa vasten miellyttävältä.

Öko-tex sertifioitu, mulesing-vapaa merinovilla tulee Etelä-Afrikasta ja GOTS sertifioitu luomupuuvilla Turkista ja ne kutoo kankaaksi Or-neule täällä Suomessa.

Tuotanto

Hamppu kankaiden tuotanto tapahtuu Euroopassa pienessä tehtaassa. Työntekijöillä ja viljelijöillä on turvalliset työolosuhteet, heillä on asianmukainen sairausvakuutus ja he kuuluvat paikalliseen eläkejärjestelmään. Suomen tehtaan oloista on helppo olla perillä kun tehdas on täällä lähellä.

Tuotteet ommellaan Helsingissä.

Kestävät materiaalit, huolellinen valmistus ja vaatteiden ajattomat mallit mahdollistavat vaatteen pitkän käyttöiän. Loppuunkäytetyn vaatteen materiaalin voi kierrättää sillä ne eivät sisällä elastaania tai muita muoveja.

Tuotteilla on Avainlippu sekä Design from Finland-merkit.

Kestävät materiaalit, huolellinen valmistus ja vaatteiden ajattomat mallit mahdollistavat vaatteen pitkän käyttöiän.

Tuotetakuu

Kaikilla tuotteillani on vuoden takuu ostopäivästä alkaen. Tuotetakuu tarkoittaa, että vastaan uusien tuotteiden materiaali- ja valmistusvirheistä 12 kuukauden ajan, kun tuotteita on pidetty käyttötarkoitukseen sopivalla tavalla ja huollettu hoito-ohjeiden mukaisesti. 

Vaatehuolto

Kun peset ja huollat vaatteesi oikein, saat niistä pitkäikäisiä luottovaatteita.

Mittatilaustyöt ja korjausompelu

Liian pitkät lahkeet tai liian lyhyet hihat? Vai kuluiko neuleesi puhki? Anna meidän tehdä vaatteestasi jälleen ihana. Täältä löydät muutamia valmiiksi hinnoiteltuja mittatilaus- ja korjaustöitä.

Tilaa uutiskirje