Skip to content

Vaatehuolto

Kun peset ja huollat vaatteesi oikein, saat niistä pitkäikäisiä luottovaatteita.

Hamppukankaiden ja -neuleiden pesu ja huolto

Hamppukuitu hylkii hyvin likaa ja hajuja ja siksi usein pelkkä tuuletus riittää. Hampusta valmistetut tekstiilit eivät tarvitse kovin voimakasta pesua, sillä lika irtoaa sileästä kuidusta helposti.

Pese hamppuvaatteet runsaalla vedellä ja käytä mietoja pesuaineita. Hamppukangas kestää 60°C pesun, mutta peseytyy hyvin alhaisemmissa lämpötiloissa. Hamppuneulokset on hyvä pestä 40°C hienopesuohjelmalla.

Älä käytä valkaisevaa pesuainetta, huuhteluainetta tai rumpukuivausta.

Pese samansävyisten vaatteiden kanssa. Tuotteesta voi irrota nukkaa ensimmäisillä pesukerroilla.

Huuhteluaineena voit käyttää pyykkietikkaa joka sulkee tekstiilin kuidut ja pidentää vaatteen käyttöikää.

Neuleet on kuositeltava muotoonsa kosteana ja kuivattava tasona. Kankaat voit halutessasi silittää hiukan kosteana kuumalla (3 pistettä).

Hamppu pehmenee ja paranee käytössä.

Villaneuleiden huolto ja säilytys

Ensisijaisesti villaneuleet tulisi tuulettaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Usein pelkkä tuuletus riittää poistamaan hajut ja neule on taas valmis käyttöön.

Tuuletuksen jälkeen neule on hyvä viikata kaappiin ettei henkari venytä sitä ikävästi.

Villan säilytykseen sopii parhaiten viileä, kuiva ja ilmava tila. Kaapissa olisi hyvä olla myös laventeli- tai seetripuutuoksupusseja tuholaisten ehkäisemiseksi. Voit myös säilyttää villavaatteet tiiviissä, kannellisessa laatikossa.

Villaneuleiden pesu, tahranpoisto ja kuivatus

Villa on luonnostaan rasvaista. Villan rasva, eli lanoliini tekee siitä vettähylkivää. Pesussa tulee aina käyttää villanpesuainetta, joka säilyttää villan oman rasvan, jolloin myös villan parhaat ominaisuudet säilyvät.

Ensisijaisesti kannattaa kuitenkin pyrkiä poistamaan vain tahrat koko vaatteen pesun sijaan.

Merinovillavatteet voit pestä joko käsin tai koneessa villanpesuohjelmalla. Käsinpesussa sekoita pesuaine ensin haaleaan pesuveteen ja pese neule sitten hellävaraisesti puristellen, älä väännä tai hankaa. Huuhtele puhtaalla haalealla vedellä.

Pesun jälkeen muotoile neule kuivumaan tasoon esimerkiksi kuivan pyyhkeen tai pyykkitelineen päälle.